A megbeszélés miatt vettem egy irattáskát

Már régóta vezetek zenei blogot. Nagyon gyakran járok koncertekre, szinte hetente két vagy három alkalom is előfordul. Illetve nyáron ott vagyok szinte az összes olyan fesztiválon, ahol a keményebb zenék vannak inkább a középpontban. Semmi bajom nincs a pop zenével, vagy a discoval és az ilyesmivel, csupán én csak nem hallgatom őket magamtól. De azzal semmi bajom nincsen, ha kocsival lemegyünk a Balcsira és a rádióban a pop slágerek szólnak. Elfogadom, hogy nem mindenkinek ugyanolyan az ízlése, mint nekem, szerintem ez teljesen rendben van.

Az ehhez hasonló koncertes és fesztiválos élményeimről szoktam írni, illetve írok még lemezkritikákat is. Egy idő után eléggé felfutott a blogom és felfigyeltek rá az emberek. Egyre többen olvasták, és olvassák még mindig. Aztán pedig felfigyelt a blogomra egy koncertszervező cég is, szeretnének velem együtt működni. Gondolom, valami olyasmiről lehet szó, ahol az általuk szervezett koncertekről írok, ők pedig cserébe reklámozzák, és ilyesmi. Bármi ilyen dologban benne vagyok, aminek látom az értelmét és kölcsönösen tudjuk segíteni egymás munkáját.

E-mailben leveleztünk egy darabig, megbeszéltük a részleteket, és végül kiderült, hogy hasonló dologra is gondoltak, mint amit én az elején kifejtettem. De ezen kívül más is van. Megbeszéltük az időpontot és a helyszínt, hogy mikor és hol találkozunk, hiszen az üzleti dolgokat érdemes személyesen megbeszélni. Ráadásul így meg is tudjuk ismerni egymást.

Kérték, hogy egy-két írásomat nyomtassam ki és vigyem el, mert van egy nagyfőnök, aki szintén jönne, és neki be kell mutatnom, miket és hogyan szoktam írni. Ezen felül megkértek, hogy a nyelvvizsgáimat igazoló dokumentumokat is vigyem el, hogy bizonyítani tudjam, hogy tényleg ilyen és ilyen szinten beszélek például németül és angolul. Ez ugye jól jön majd, mert így külföldi partnerekkel is lehet kapcsolatot építeni.

Ehhez viszont már kellene egy férfi irattáska, mert nincs egy normális táskám, amit egy ilyen alkalomra el tudnék vinni, a papírjaimat meg nem akarom kézben vinni, az elég béna. Úgyhogy nézelődni kezdtem az interneten, és rátaláltam egy webáruházra, ahol pont olyan táskákat lehet rendelni, amilyenre én gondoltam. A lelki szemeim előtt előtte már megálmodtam egy táskát, és egy szinte ugyanolyat találtam is.

Megnéztem, mit is ír pontosan a weboldal, és láttam, hogy cserélni is lehet, tehát, ha esetleg nem tetszik a színe a táskának, vagy a mérete számomra mégsem jó, mert mondjuk, nagyobb táskára gondoltam, és kiderült, hogy mégsem férek el benne, akkor a leírás által vissza lehet cserélni. Ez egész szimpatikus dolog, tekintve, hogy internetről vásárolsz, tehát nem látod élőben a terméket, csak azután, miután már megrendelted.

A szállítási idő is rövid, bár, kivételesen akkor nem siettem sehova, mert hetekkel később volt a találkozó. De legalább hamarabb megkaptam így a táskámat, és ki is tudtam próbálni. Ciki lett volna, ha megveszek egy táskát, aztán kiderül, hogy nem is tetszik, és akkor viszont már ablakon kidobott pénzről van szó. Mert az ismerőseim közül nem ismerek senkit, aki irattáskát akarna magának.

De végül minden stimmelt a táskával, hamar megkaptam, egy futár hozta ki. Semmi gond nem volt vele, ez a táska tényleg pontosan olyan, mint amilyen a képen volt a weboldalon. Nekem a mérete teljesen megfelelt, csodaszép színe van, a napfényben olyan szépen fénylik, teljesen odavagyok érte. Minőségi táskám van most már, igazi bőrből, teljes mértékben megérte az árát. Ezek után, most, hogy már láttam is, még azt is megkockáztatnám, hogy ha vásárlás előtt láttam volna élőben, azt mondtam volna, hogy akár még többet is képes lettem volna fizetni érte.