Amikor csak a varázslat segíthet

Lépten-nyomon abba a téveszmébe szaladok bele, hogy az emberek szerint a zenészek roppant kreatívak. És feltalálják magukat. És mindig van valami frappáns ötletük. És mellettük sosem unatkozik az ember. És éjjel-nappal buliznak.

És, és, és.

Nos.

Mindenkit ki kell ábrándítsak, én az a zenész vagyok, aki nem találja fel magát, nincsenek frappáns ötletei és nem bulizom, csak ritkán. Na jó, legalább nem untatom a magam körül lévő embereket. Hát ez is valami. Zenész vagyok és nem zeneszerző. Ez lényeges különbség. Jól betanult és átlátható sémákkal dolgozom, ezek között kiválóan elboldogulok. De éppen ezért nagyon meg vagyok lőve, ha valami újdonságot várnak el tőlem. Ezért minden évben rettegek, mikor eljön a nővérem gyerekeinek születésnapja. A nővérem mindig nagyon szuper ajándékokat ad nekem és én is azon izzadok, hogy tudjam tartani vele e lépést. Különösképpen, ha a gyerekei megajándékozásáról van szó. Eddig minden évben ki tudtam váltani egy előre betanult kis dallal, vagy egy színházjeggyel, moziműsorral, ilyesmikkel. De a legifjabb babója most lesz egy éves. Egy éves! Hát mit adhatok én egy egy éves csöppnek. A nagyobbik lánya első éves születésnapjára kapta tőlem a vidám dalolászást, de ezt nem lehet másodjára is eljátszani… Bár sokáig győzködtem, magam, hogy de, de lehet azt! Csináld csak! Megint tökre örülni fognak neki.

De előálltam az ötletemmel a páromnak, aki nemes egyszerűséggel az arcomba röhögött, hogy ne legyek már ennyire egyszínű, szürke egér. Azt mondta inkább segít. Mondjuk ezt mondhatta volna azelőtt is, hogy tövig rágom a körmöm a dalok válogatása közben, azon morfondírozva, hogy talán mégsem olyan eszméletlenül jó ez az ötlet.

De végül azért megbocsátottam neki, mert ő lett a megmentőm. Talált egy oldalt, az ajandek.varazslo.hu/blog/item/bebitaxi-olcson-es-okosan nevűt. Emlékezett rá még gyermekkorából, illetve a képeken is látta, hogy állandóan egy hipercuki bébitaxiban randalírozott. Metálos kék színe volt, tele volt csörgőkkel és húzogatós, tologatós reteszekkel, Egyszerűen imádta. Ráadásul az anyja is nagy megelégedéssel használta, hiszen biztonságban volt a taxiban és nem kellett folyton utána sündörögnie, hogy nem esik-e baja. Így végezhette a saját munkáját és a gyerek sem unatkozott. Biztos ettől lett ilyen ügyes és okos az én pasim.

Nekem is kellett volna egy bébitaxi gyerekként…

Ezek után nem volt számomra kérdés, hogy idén nagyon odapakolom magam a szülinapi zsúron és az én csomagoló papírom rejti majd a létező legszuperebb szülinapi ajándékot! Az azért eszméletlenül jól jött, hogy az oldal, amit a kedvesem ügyesen talált nekem ilyen remekbeszabott módon működött. Annyira jó volt, hogy nem kellett órákon át ácsorognom egy valóságos játékboltban. Az ilyen helyeken mindig elönt a teljes kétségbeesés, és általában nem tudok dönteni, hanem másfél, két, három, négy… óra után az eladó kábé hozzám vág egy tárgyat és kitol vele együtt az üzletből.

Na de itt nincsenek fürkésző szemek. Kettesben vagyunk, én, az elfuserált zenész és a hatalmas választék. Szeretem az otthon kényelméből intézni a dolgokat, anélkül, hogy rám omolna az egész. Ez az oldal pedig lehetővé teszi nekem, hogy kényelmesen a kanapémból szemezgethessek a bébitaxik között, úgy, hogy nagyon sok bolt kínálatát varázsolja elém, a saját nappalimba! Egyesével tudom megnézni a termékeket, el tudom olvasni békésen a leírásokat, nem kell keresnem az ügyesen elrejtett árcédulákat, mert minden teljesen egyértelmű és vásárlóbarát. Nincs frusztráció, nincs tömeg. Ha nem értek valamit, vagy bizonytalan vagyok a dolgomban, csak visszakattintok a bevezető oldalra és újra átolvasom az ott felsorolt, számomra különösen hasznosnak bizonyuló tanácsokat. Elképesztően hatalmas választékkal dolgozik az oldal, azt meg kell hagyni. De a kereső beállítások segítségével, kiderült, hogy ez sem okozhat gondot számomra és néhány óra leforgása alatt kiválasztottam azt a járművet, amelyikről úgy ítéltem meg, hogy tökéletesen illik a kis babóhoz, ráadásul, tudom, hogy a nővérem is meg lesz vele elégedve és abszolút mértékben ki fogják használni a termék minden előnyét. És azt tudjátok, hogy mi a legjobb az egészben? Találtam még további lehetőségeket arra az esetre, ha újra megszorulnék egy-egy ajándékozási procedúra előtt, mert ez az összetett oldal, arra is kínál lehetőséget. Úgyhogy én most már elfelejthetem a pánikot és bármikor visszalátogathatok ide, hogy újra és újra és újra… megkönnyíthesse az életemet!