Egy gyakorlati tipp kezdő zenekaroknak

A zenekar alapítás mindig hatalmas buli. Izgalmas, amikor kibontakoztathatjuk zenei kreativitásunkat és alkothatunk valami újat. És ez csapatban még jobb. Nem csak barátokat lehet így szerezni, de egy olyan közösséget is lehet alapítani, ami egy életre szól.

De, ha komolyan akartok a zenéléssel foglalkozni, érdemes megfontolni néhány gyakorlati dolgot, hogy igazán nagy zenészek lehessetek. És sajnos, ma már ez is üzlet,mint minden más. Ez persze nem vesz el a zene értékéből, de ha pénzt szeretnétek keresni mint hivatásos banda, akkor bizony át kell tekinteni az egészet üzleti szemmel.

Nagyon fontos például a megfelelő felszerelés beszerzése. És itt most nem csak hangszerekre gondolok, bár nyilván az képezi a dolog magját. De a hangszereken kívül szükség lesz még rengeteg mindenre, például világításra, erősítőkre, mikrofonokra, stb. Ha komolyan szeretnétek zenélni, el kell gondolkozni ezek beszerzésén. Ugyan bérelni is lehet ilyen szerkezeteket, de ez hosszú távon nem túl kifizetődő.

A következő lépés az hogy egy biztos helyet találjatok magatoknak. Egy bázist, ha úgy tetszik. Ahol lehet próbálni, zenéket írni, és ami kvázi raktárként is szolgál. Mert a hangszereket, tartozékokat tartani kell valahol. És jobb egy helyen, mert így sok időt meg lehet spórolni a pakolással koncert előtt.

De hogy érdemes tartani a technikai eszközöket? Hiszen ezek kényes szerkentyűk, ugyanakkor elég nagyok. Szóval spórolni kell a hellyel. Erre egy tökéletes választás szerintem a Salgó polc. Mert egyszerű, praktikus, és gazdaságos megoldást jelent. A Salgó polc strapabíró és igen minőségi. Ezt jelzi például hogy TÜV és ISO minősítéssel is rendelkezik, és hogy Európa szerte használják magán céloktól kezdve nagy raktárakig. Ez az egyik legelterjedtebb márka. És még garanciát is vállal gyártó.

Egyébként tényleg nagyon praktikus. Jó teherbírása van, egy polc 130-280 kb-ot is elbír. A polcok állíthatóak 33 mm-ként, ami szintén nagyon jó. Így minden kellék kényelmesen elfér. Az összeszerelés is nagyon egyszerű, nem kell hozzá semmilyen szaktudás, vagy speciális szerszám.

És mivel csavar nélküli kivitel, még olcsóbb is! Tehát tényleg minden igényt kielégít. Ja és itt tudtok utána nézni a Salgó polcnak bővebben.

Remélem hasznos infókkal tudtam szolgálni mindenkinek, aki banda alapításon töri a fejét. Sok sikert nektek!