Ha szereted a zenét, tanulj meg egy új hangszeren játszani

A legutóbbi cikkemben éppen egy fesztiválos élményemet osztottam meg, és az olyan nagy benyomást tett rám, hogy elhatároztam, hogy megtanulok egy hangszeren játszani. Nagyon szeretem a zenét, de sosem hittem volna, hogy nekem lenne elég tehetségem ahhoz, hogy ne csak hallgassam, hanem én magam is műveljem.

A könnyűzene szempontjából mindenevő vagyok, sok különböző műfajt szeretek, így nagyon nehéz volt a választás, hogy mégis milyen hangszeren kezdjek el gyakorolni. Sok ismerőssel beszéltem a dologról, és kiderült, hogy az egyik unokaöcsém például gitározik. Már évek óta gyakorol rajta, sőt, még órákat is vett egy profi zenésztől néhány évvel ezelőtt.

Ráadásul felajánlotta azt is, hogy ő majd megtanít engem játszani rajta.

Így meg is volt számomra válaszolva a kérdés, amivel nekiindultam a kalandnak, tehát gitározni fogok megtanulni.

Igen ám, de kevés az elhatározás, ugyanis hangszerem az nincs, azt még be kell szereznem valahogyan. Mivel a barátaim között sok a zeneszerető ember, tőlük kértem tanácsot, de közülük kevesen játszanak, nem tudtak mit mondani, hogy honnan szerezhetnék egy jó, de nem túl drága gitárt.

Az is probléma, hogy  ünnepek előtt nincs túl sok pénzem ilyen extra kiadásokra, így nem is feltétlenül akarok most egy teljesen új modellt venni.

Végül megint az unokaöcsémhez fordultam, hátha neki van valamilyen ötlete. Volt is, elmesélte, hogy a barátja meg dobol, és tönkre ment az egyik cintányérja. Neki sem volt pénze, hogy egy teljesen újat vegyen, így egy apróhirdetési oldalon nézett szét. Ott nagyon hamar talált is egy neki megfelelőt.

Én is elhatároztam, hogy megnéztem ezt az oldalt, hátha találok egy jó ajánlatot, egy viszonylag jobb gitárt nem túl drágán.

Egy órát rá is szántam a nézelődésre, de nagyon hamar találtam olyan hangszert, ami megfelelt minden várakozásomnak. Egy márkás darab volt, jó állapotban, és nem utolsó sorban jó áron. Az eladó részletesen leírta a típusát, hogy hány éve van meg neki, mennyit használta. Emellett az oldalra persze képeket is fele lehet tölteni, így nem éreztem úgy, hogy zsákbamacskát veszek, előre sikerült informálódni.

Fel is vettem az eladóval a kapcsolatot, és nagyon készségesen válaszolt minden kérdésemre. Így is mindent megfelelőnek találtam, ezért meg is beszéltünk egy találkozót, amikor személyesen is megnézhetem a hangszert.

Ennél az oldalnál az a jó, hogy terület szerint is lehet keresni, amikor böngésztem én is úgy állítottam be, hogy ne legyen túl messze az áru a lakóhelyemtől. Így nem is kellett messze mennem, hogy megnézzem a gitárt.

Minden rendben volt a hangszerrel, és a tulaj azt is megengedte, hogy kipróbáljam. Szépen szólt, úgyhogy meg is vettem.

Nagyon jó tapasztalataim vannak az apróhirdetési oldallal, így máskor én is bátrabban vásárolok itt, például állványt, kottákat és egyéb kiegészítőket. Van egy csomó régi bakelitlemezem a pincében, és felmerült bennem, hogy eladom őket. Ezen az oldalon ingyenes hirdetés feladás, ezért én is könnyű szerrel tudok hirdetni mindenféle dolgot, amit én már nem használok, de más még hasznát veheti.